Senior Voyage - Transilvania si bisericile fortificate sasesti - 2017, Sibiu, Romania

Hotel Pensiunea Sibiel  (3 stele)


  • Transport - Autocar


Informatii si dotari hotel Pensiunea Sibiel, Sibiu, Romania

Aflată într-o vale pitorească şi înconjurată de munţi, pensiunea Sibiel este la doar 2 minute de mers cu maşina de faimosul Muzeu de Icoane pe Sticlă din Sibiel. Proprietatea oferă o saună şi preparate din bucătăria tradiţională românească.

Camerele sunt decorate unic şi sunt amenajate cu mobilier pictat de mână. Aceste elemente sunt completate de un balcon, TV şi o baie modernă. Unele au un dormitor şi o cameră de zi separată. Accesul la internet Wi-Fi şi parcarea publică sunt disponibile gratuit.

Pensiunea Sibiel se bucură de împrejurimi liniştite, aproape de o pădure. Centrul oraşului şi aeroportul din Sibiu se află la 30 de minute de mers cu maşina. La cerere, se pot aranja transferuri de la/la aeroport.

Ziua 1: București – Cozia - Sibiu – Sibiel (aprox. 310 km)

Plecare din București pe Valea Oltului spre Sibiu. Pe traseu poposim la mănăstirea Cozia. În Sibiu vă invităm la un tur ghidat prin centrul istoric al oraşului. De-a lungul turului veți asculta legende interesante și amuzante despre istoria orașului și locuitorii săi. Timp liber pentru a explora orașul și pe cont propriu. Sosire la pensiuni în Sibiel, lângă Sibiu pentru 4 nopți.

Ziua 2: Biertan - Sighişoara – Viscri (aprox. 350 km)

Astăzi vă propunem o incursiune în ţinutul cetăților fortificate săseşti. Vom afla poveşti fascinante legate de viaţa coloniştilor saşi în Transilvania. Vizităm cetatea Biertanului, cea mai renumită dintre lăcașurile de cult fortificate din Transilvania, descoperim satul Viscri și biserica fortificată de aici și aflăm de ce Prinţul Charles al Marii Britanii este fascinat de această zonă. La Sighişoara explorăm cetatea medievală din sec. al XIV-lea şi vizităm casa în care s-a născut temutul domnitor Vlad Țepeș.

Ziua 3: Cisnădie – Avrig – Cârța – Sâmbăta – Făgăraș (aprox. 240 km)

O zi în care descoperim împrejurimile Sibiului. Prima oprire este Cisnădie, unde vizităm o cetate fortificată impozantă din sec. al XV-lea. În apropiere, la Avrig, ne așteaptă palatul de vară al baronului Samuel von Brukenthal și frumoasele sale grădini baroce. În Cârța vedem abația cisterciană, aflăm istoria monumentalei construcții gotice și a ordinului care a înființat-o, iar la Sâmbăta admirăm una dintre cele mai frumoase ctitorii ale marele domnitor Constantin Brâncoveanu. Încheiem ziua cu fortăreaţa impresionantă a Făgărașului, printre cele mai bine păstrate cetăţi feudale din Europa de Est.

Ziua 4: Castelul Corvinilor – Alba Iulia (aprox. 275 km)

Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi (extracost). Alternativ, vă puteți relaxa și bucura de facilitățile hotelului sau puteți explora stațiunea Sibiel pe cont propriu. Participanții la excursie au ocazia de a întâlni cea mai mare fortăreață din țară, Castelul Corvinilor din Hunedoara. Apoi îi așteaptă o incursiune în unul dintre cele mai importante oraşe ale României: fostă aşezare daco-romană, colonie săsească, fortăreaţă austro-ungară, oraş-simbol al Marii Uniri din 1918 - Alba Iulia. Tur ghidat al principalelor monumente din centrul istoric.

Ziua 5: Moara Ohaba - Prejmer – Brașov – București (aprox. 420 km)

Călătorim la poalele Carpaților spre Brașov. La Șinca Veche aflăm secretele morii vechi de peste 130 de ani, cea mai veche moară din Țara Făgărașului, care încă macină perfect. Continuăm traseul cu biserică fortificată din Prejmer, acum pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și încheiem programul în Transilvania cu un tur al centrului istoric al Brașovului.


Transport: Autocar

Plan tarifar

Reduceri

Supliment SGL: 40 euro

Reducere a 3-a persoană: 15 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Credem ca ti-ar placea si: