Senior Voyage - Maramures si bisericile din lemn - 2017, Baia Mare, Romania

Hotel Secret Garden  (5 stele)


  • Transport - Autocar


Informatii si dotari hotel Secret Garden, Baia Mare, Romania

Secret Garden, situat la 15 km de Baia Mare, în satul Dăneşti, oferă camere şi apartamente, cu Wi-Fi gratuit şi balcoane. Transportul gratuit de la aeroport este disponibil.

Toate camerele dispun de TV prin cablu, un minibar, halat şi papuci. Fiecare cameră este dotată, de asemenea, cu aer condiţionat.

Oaspeţii de la Hotelul Secret Garden pot folosi, de asemenea, cele 3 piscine în aer liber sau piscina interioară, sala de gimnastică şi sauna. Totodată, hotelul oferă o gamă largă de tratamente de masaj, inclusiv un masaj cu pietre vulcanice fierbinţi.

Hotelul Secret Garden este situat la o plimbare de 15 minute cu maşina de la Baia Mare, oraş care oferă atracţii precum Galeria de Artă, Muzeul Etnografic Baia Mare şi Planetariul.

În zonă, activităţile disponibile pentru petrecerea timpului liber includ pescuitul şi drumeţiile în munţii din împrejurimi. Secret Garden are terenuri de tenis în incintă, precum şi o sală de jocuri cu facilităţi de tenis de masă şi darts.

În timpul iernii, oaspeţii se pot bucura de schiat în staţiunile de schi Cavnic şi Şuior, ambele aflate la 15 km distanţă.

Restaurantul hotelului serveşte o gamă largă de preparate culinare internaţionale, atât în interior, cât şi pe terasă.

Ziua 1: București – Sighisoara – Dănești (aprox. 540 km)

Plecare din București spre Maramureș pe traseul Brașov – Târgu Mureș – Baia Mare. Ne oprim la Sighișoara, unde ne relaxăm cu o plimbare prin cetatea medievală și avem posibilitatea de a lua prânzul. Sosire la hotel în Dănești (lângă Baia Mare) pentru 4 nopți.

Ziua 2: Surdesti – Budești – Sârbi – Ieud (aprox. 160 km)

Unele dintre cele mai frumoase sate și biserici din lemn din Maramureș se află pe Valea Izei, pe care o vom descoperi astăzi. Vizităm bisericile din lemn din Surdești, Budești și Ieud, toate în patrimoniul UNESCO. Satul Sârbi este locul perfect pentru vizitatorii pasionați de arta meșteșugarilor sau de instalațiile tehnice țărănești care astăzi par niște curiozități. Vedem o vâltoare și o moară pentru măcinat boabe și vizităm un atelier artizanal, pentru a afla mai multe despre un stil de viață devenit în alte locuri doar o amintire.

Ziua 3: Desești – Sighet – Săpânța – Baia Mare (aprox. 180 km)

Începem ziua cu superba biserica de lemn din Desești, monument UNESCO, construită în 1770. În Sighet vizităm Muzeul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, amenajat în fosta închisoare, unul dintre cele mai remarcabile din România și Muzeul Satului. Continuăm cu Cimitirul Vesel de la Săpânța, unde aflăm povestea insolitelor cruci din lemn și a meșterului popular care le-a creat: Stan Ioan Pătraș. Încheiem ziua cu o plimbare prin centrul istoric al orașului Baia Mare.

Ziua 4: Mocănița de pe Valea Vaserului – Bârsana (aprox. 185 km)

Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi (extracost). Alternativ, vă puteți relaxa și bucura de facilitățile hotelului sau puteți explora localitatea Dănești pe cont propriu. Participanții la excursia opțională pleacă dimineața devreme spre Vișeul de Sus, punctul de plecare al mocăniței care străbate pitoreasca Vale a Vaserului. După amiază ne oprim în satul Bârsana pentru a vizita valoroasa biserică din lemn construită în 1720 și noua mănăstire Bârsana, un complex vast, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramureș. Dacă timpul permite, ne oprim la atelierul renumitului meșteșugar al lemnului Toader Bârsan, poate cel mai cunoscut personaj din Maramureş, omul pentru care arta sculptării lemnului nu mai are niciun secret.

Ziua 5: Salina Turda - București (aprox. 590)

După micul dejun plecăm spre București pe traseul Turda – Sighișoara – Brașov – București. Pe traseu ne oprim să vizităm Salina Turda. Sosire în București spre sfârșitul zilei.


Transport: Autocar

Plan tarifar

Reduceri

Supliment SGL: 40 euro

Reducere a 3-a persoană: 10 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Credem ca ti-ar placea si:

Ultimele oferte vazute: