Iordania Experience - avion 2018, Amman, IordaniaInformatii si dotari hotel , Amman, Iordania

  • Transport: avion
  • Plecari: 27.03; 17.04; 15.05; 29.05; 18.09; 25.09; 16.10; 13.11.2018
  • Durata: 9 zile

 

 

 

Ziua 1. Bucuresti – Amman

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Amman.

Ziua 2. Amman

Dupa aterizare, imbarcare  in microbuzul de transfer la hotelul nostru din Amman. Cazare si program liber. Seara cina la hotel.

Ziua 3. Amman – Jerash – Ajloun

Un melanj al vestigiilor incluse in Patrimoniul UNESCO, al oraselor sapate in stanca rosiatica si a dunelor serpuite de nisip, Iordania este o oaza de liniste si pace. Hai sa o descoperim impreuna! De dimineata, pornim in explorarea Iordaniei, cu tot ce are mai fermecator si impresionant. Facem un tur panoramic al orasului Amman, trecem pe langa Citadela, fost teatru roman, apoi mergem spre nord si ajungem in Jerash, unde vizitam cel mai bine conservat oras roman, Decapolis. Admiram Oval Plaza, Templul lui Zeus, Teatrul de Sud si cel de Nord si frumoasa catedrala din secolul al IV-lea Sf. Teodor. Continuam calatoria cu o vizita in Ajloun, cu a sa impresionanta fortareata medievala Qala at el-Rabbad, construita acum aproape un veac. Ne intoarcem in Amman pentru cazare si cina la acelasi hotel.

Ziua 4. Amman – Muntele Nebo – Madaba – Petra

Dupa mic-dejun, mergem catre Petra, strabatand Autostrada Regelui, o sosea folosita continuu mai bine de 5.000 de ani si considerata una dintre cele mai vechi din lume. Ne oprim la Muntele Nebo, unde se crede ca este ingropat Moise si unde se afla o bisericuta franciscana din secolul al IV-lea. Ne indreptam catre “Orasul Mozaicului” – Madaba, unde principala atractie este Biserica Greco – Ordodoxa Sf. Gheorghe si harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Ajungem in Petra, cinam si ne retragem la hotel.

Ziua 5. Petra – Mica Petra – Wadi Rum

Avem toata ziua la dispozitie sa descoperim comorile din Petra, faimoasa capitala a regatului Nabateenilor, a carui populatie a disparut misterios. Parcurgem drumul  care serpuieste prin canionul ingust si ni se dezvaluie incredibilul oras antic sculptat in stanca trandafirie acum 2.000 de ani si votat una dintre cele sapte noi minuni ale lumii. Vedem Mormantul Obelisc, apoi strabatem ingustul canion Siq pentru a ajunge la cel mai impresionant monument din zona, Tezaurul. Se numeste asa datorita confuziei beduinilor, care credeau ca este tezaur, insa este mormantul maiestuos al Regelui Aretas al III-lea.  Admiram teatrul, mormintele regale si, pentru fotografii de neuitat, putem urca pe uriasul monument al Manastirii, care ofera, dupa spusele localnicilor, cea mai buna panorama din zona. In 1985, Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept „una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”.  Ne continuam programul si mergem la unul dintre cele mai importante situri arheologice din regiune, unde se gasesc ruine din perioada neolitica, unele avand chiar 9.000 de ani vechime. Vizitam Beidha si Siq el-Barid, numita si Mica Petra, datorita asemanarii arhitecturale dintre ele si multitudinii de monumente si constructii sapate in stanca. De aici, plecam spre sud si ne oprim la Wadi Rum Cazare si cina in tabara de beduini (tabara de corturi cu grup sanitar propriu).

Ziua 6. Wadi Rum – Aqaba

Wadi Rum, supranumit de localnici Valea Lunii, locul ofera prijelul de a ne plimba prin desert cu o masina de teren si a admira peisajul selenar. La finalul periplului de doua ore, beduinii ne vor astepta cu ceai proaspat si plin de arome.
Dupa aventura in desert vom descoperi o alta latura surprinzatoare a Iordaniei. Plecam la Aqaba, aflat in insoritul golf al Marii Rosii, unde clima este tot timpul blanda. Orasul incarcat de istorie ofera o priveliste de vis, cu munti pitoresti si mare azur si imbie anual o multime de turisti. Este destinatia perfecta pentru cei dornici sa faca plaja, sa practice sporturi nautice sau sa exploreze apele Marii Rosii, populate cu sute de specii de corali, bureti si pesti multicolori. Dupa o zi plina de surprize, ne retragem la hotel pentru odihna. Cazare si cina.

Ziua 7. Aqaba – Marea Moarta

Program liber in Aqaba. Dupa amiaza plecam spre nord si ne oprim intr-una dintre statiunile de la Marea Moarta. Cazare la hotel. Program liber. Cina.

Ziua 8. Marea Moarta – El-Maghtas – Amman

Program liber la dispozitie pentru plaja si relaxare. Dupa amiaza plecare spre El-Maghtas locul unde a fost botezat Iisus Hristos. Se afla pe malul raului Iordan si are semnificatie majora in trei religii: iudaica, crestina si islamica, fiind locul unde Profetul Ilie s-a ridicat la ceruri.
Dupa ce ne incarcam cu spiritualitate ne indreptam spre Amman. Transfer la aeroportul din Amman pentru zborul spre casa.

Ziua 9. Amman – Bucuresti

Dimineata devreme sosire in Bucuresti.


Transport: Avion

Plan tarifar

Ultimele oferte vazute: