Top 4 roller-coastere din Europa

Roller-coasterele sunt o modalitate interesantă pentru împătimiții de adrenalină de a se distra și a vizita foarte multe locuri. Parcurile de distracții nu sunt doar pentru copii, cele mai mari roller-coastere îi supun pe cei care se încumetă să se urce în ele la forțe gravitaționale foarte mari. Acești stimuli dau naștere senzațiilor tari care fac mii de vizitatori să se întoarcă an de an în parcurile de distracții. Noi ți-am pregătit cele mai captivante 4 roller-coastere europene în rândurile următoare. Citește și află următoarea ta destinație!

Stealth, Marea Britanie

Acesta e unul din ele mai interesante roller-coastere europene. Aflat în Parcul de Amuzament Thorpe, Stealth ajunge și până la 120 de kilometri la oră în doar 1,8 secunde. Accelerația e mai puternică decât a unei mașini de curse, iar curbele de 90 de grade asigură forțe G extrem de mari. Din păcate, acest roller-coaster se încheie de abia după 18 secunde, dar experiența este una de neuitat.

Air, Marea Britanie

Air e unul din roller-coasterele ce îți oferă o experiență inedită ținându-te cu capul în jos majoritatea cursei. Mai ales dacă este o zi însorită te vei simți ca și cum zbori. Chiar dacă nu e unul din cele mai rapide roller-coastere, merită să încerci și tu senzațiile pe care Air le oferă.

Shambhala, Spania

Acesta e cel mai rapid roller-coaster european. Poziționat în PortAventura, experiența te va aduce la 125 de kilometri pe oră având o cădere de 78 de metri. O singură călătorie durează aproximativ 3 minute în care vei experimenta forțe G semnificative, curbe și căderi, dar și un tunel special pentru o cursă memorabilă.

The Swarm, Marea Britanie

Acesta e unul din cele mai inovative roller-coastere europene. Principiul pe baza căruia funcționează este să ducă pasagerii într-o experiență plină de adrenalină la comun. Fiecare car are pasageri dispuși în dreapta și în stânga astfel că îți oferă senzația că plutești fără a fi legat de nimic. Ultimele 2 rânduri de scaune sunt așezate diametral opus astfel că vei putea simți lucruri noi fără să știi ce curbe sau căderi urmează.

The Swarm expermentat din locurile întoarse din spate e o cursă total diferită mai ales în momentele cheie cum sunt căderea în care pasagerii sunt întorși complet sau curbele strânse.

Pentru căutatorii de adrenalină un itinerariu european cu cele mai interesante și captivante parcuri de distracții înseamnă vacanța perfectă. Chiar și pentru cei care nu se simt total în siguranță în roller-coastere și vor ceva mai liniștit, locațiile deosebite oferă ceva distractiv.

Dintre cele enumerate de noi, care ți se pare roller-coasterul în care te-ai simți cel mai bine?

Cele mai bune locuri pentru rafting de pe glob

Rafting-ul e unul din cele mai solicitante sporturi din lume. Apele învolburate contra puterea omului și a muncii în echipă oferă senzații tari pe care cu greu le poți uita.  Căutătorii de adrenalină care sunt pasionați de rafting devin din ce în ce mai mulți astfel că noi ți-am pregătit mai jos cele mai populare locuri pentru a acest sport din lume.

Futaleufu, Chile

Râul coboară din Anzi în mici cascade, dar în majoritatea locurilor reprezintă o încercare perfectă pentru începători. Există și coborâri de Clasa IV în care cei experimentați se vor simți provocați. Pe întreg parcursul râului vei găsi mici opriri cu paturi, dușuri calde și mâncare precum și drumeții călare.

Middle Fork, Idaho

Middle Fork e printre cele mai cunoscute destinații de rafting din SUA. Aflat pe fluviul Salmon, Middle Fork se întinde pe 105 mile în care vei găsi 100 de secțiuni rapide și diferențe de nivel de peste 1000 de metri (total). Aflat în mijlocul unei rezervații naturale, vei putea vedea din când în când elani și urși.

Ottawa, Canada

Fluviul Ottawa, care desparte Quebec de Ontario este una din destinațiie perfecte de rafting din întreaga lume. Acesta e un loc în care poți găsi trasee speciale pentru învățăcei, dar și pentru cei care caută o provocare adevărată. Apa este caldă în majoritatea timpului anului, iar secțiunile plate sunt printre cele mai rapide din lume.

Zambezi, Zimbabwe

Dacă ești în căutarea experiențelor pline de adrenalină, fluviul Zambezi în apropierea cascadei Victoria te va satisface cu siguranță. Aproape jumătate din secțiunile rapide sunt de Clasa IV, întreaga lungime a râului fiind plină de căderi mari și coturi învolburate. Aici vei putea vedea crocodili și hipopotami în anumite luni ale anului.

Colorado, Marele Canion

Întinzându-se pe 226 de mile prin statele Colorado, Utah și Arizona, fluviul Colorado reprezintă cea mai importantă destinație de rafting a lumii. Atunci când secțiunile rapide se întretaie de lungile porțiuni plate, te poți bucura de cel mai mare canion al planetei. O călătorie pe Colorado nu ar fi completă fără câteva popasuri printre ruinele Indiene vechi, zeci de kilometri de cărări de drumeție și spații special amenajate pe plajele frumoase.

 

Topul alcătuit de noi este gândit în așa fel încât să te poți bucura de aceste destinații turistice chiar dacă ești începător, însă noi îți recomandăm să vizitezi aceste locuri doar alături de un rafter experimentat. E foarte importantă supravegherea unui specialist mai ales pentru că în anumite sezoane ploioase, torenții tind să crească în volum, astfel că fluviile și râurile vor fi mai repezi.

Cele mai frumoase grădini zoologice din Europa

Grădinile zoologice sunt cele mai la îndemână oportunități prin care poți vedea animale în cadrul marilor aglomerări urbane. Marele dezavantaj al vieții la oraș e acela că habitatul antropic nu include atât de multe oportunități pentru prezența faunei. Așadar, dacă ești pasionat de animale și îți dorești să vezi exemplare pe care în mod normal nu le-ai găsi decât în continente îndepărtate, noi ți-am pregătit un itinerar european cu cele mai frumoase grădini zoologice. Citește în continuare pentru a afla care sunt cele mai interesante atracții zoologice ale Europei!

Bioparcul Valencia

Această grădină zoologică deschisă în 2008 adăpostește 4000 de animale în 10 hectare. Vizitatorii se simt complet în centrul acțiunii fără să existe bariere între ei și animale. În crearea parcului zoo, autoritățile au ținut cont de formele de relief pentru a obține un efect cât mai natural. Heleșteie și formațiuni stâncoase sunt gândite pentru a fi bariere naturale între vizitatori și animale.

Tiergarten Schoenbrunn Vienna

Aceasta e cea mai veche grădină zoologică din lume, dar nu trebuie să o vizitezi doar pentru acest fapt. Parcul zoo din Vienna este foarte important în spațiul european pentru că are o arhitectură inedită menită să conserve flora și fauna cât mai mult timp posibil. Aici poți vedea urși panda, o mini pădure tropicală, animalele regiunilor arctice și o simulare a fluviului Amazon în timpul sezonului ploios.

Grădina Zoologică din Praga

Bioparcul se întinde pe 143 de acri și adăpostește 133 de specii pe cale de dispariție. Pentru acest motiv Grădina a fost numită cel mai important loc de ajutorare a animalelor din lume. Aici, cele 4800 de animale sunt îngrijite în mod continuu cu ajutorul cercetătorilor științifici care au grijă să asigure cele mai bune condiții climatice și să educe publicul cât mai eficient. Acesta este parcul în care a fost născut primul urs polar prin împerechere artificială în 1942 astfel că grija pentru natură este pe primul loc în acest bioparc.

Loro Parque din Tenerife

Această grădină zoologică e un acvariu gigantic în care papagalii și alte specii rare de păsări în număr de 4000 încântă turiștii an de an. Aici vei putea vedea lei de mare, delfini și papagali făcând diferite show-uri zilnice, îți poți lăsa copiii la Kinderlandia pentru a vedea filme sau te poți opri pentru o masă la restaurant. Alte animale pe care le găsești în Loro Parque sunt gorile, marmoset, cimpanzei, vidre, țestoase și jaguari.

Grădina Zoologică Cheshire

Cea mai frumoasă grădină zoo a Europei e cea din Cheshire, Anglia. Având peste 500 de specii și 1000 de animale, aici poți găsi aproape orice animal și e considerat a fi cel mai complet bioparc european. Deschisă în 1931, grădina e susținută financiar privat și adăpostește 155 de specii pe cale de dispariție. Flora și fauna au o importanță la fel de mare în acest bioparc astfel că poți găsi 265 de specii de plante pe cale de dispariție.

Tu în ce grădină zoologică îți dorești să mergi prima oară?

Sfaturi pentru cei care calatoresc singuri

A călători singur pare cu totul irealizabil din confortul canapelei tale din sufragerie. Printre întrebările pe care și le pune oricine atunci când își dorește să facă un voiaj singur sunt „Ce se întâmplă dacă rămân blocat undeva singur?” sau „Oare nu va fi bizar să mănânc singur în restaurante?” Întrebările acestea și toate celelalte griji vor dispărea întru totul odată ce ai făcut prima călătorie într-o destinație turistică de unul singur. E mult mai avantajos din punct de vedere al organizării și al lucrurilor care ar putea să meargă prost: nu va fi nevoie să stabilești același program cu altcineva și vei putea face ce vrei atunci când vrei. Mai jos ți-am pregătit câteva sfaturi pentru voiajele în care tu ești propriul tău ghid!

Fii conștient de propria ta siguranță

Cel mai important este să călătorești în siguranță astfel încât să fii mereu conștient că dacă ațipești în tren, bagajele tale nu vor fi supravegheate și că în marile aglomerări urbane vei întâlni și oameni mai puțin prietenoși.

Învață limba locului

Atunci când ești singur poți oricând să rămâi fără baterie la telefon și să nu poți traduce câteva fraze de bază din țara în care ești așa că un sfat foarte bun e să înveți cele mai uzuale propoziții. Așa te vei putea descurca și în situații în care nu poți apela la dicționarele online.

Explorează zonele cu mulți expați

Atunci când te vei afla într-un loc cu totul inedit și vei fi înconjurat de oameni cu care poți vorbi deschis aceeași limbă te vei simți mult mai relaxat și mai încrezător. Conversând vei putea afla de câteva locuri mai ascunse și chiar atracții turistice secrete.

Ai grijă să mănânci adecvat

E foarte ușor să sari peste o masă mai ales atunci când ești singur astfel că așa ai putea deveni obosit mult mai repede și vei călători cu greu. Mai ales dacă vrei să parcurgi câțiva kilometri pe jos, trebuie să te hrănești și hidratezi corespunzător.

Fă poze

Singur ai posibilitatea de a vedea anumite atracții mai ascunse sau îndepărtate așa că fă poze des și nu uita să te bucuri de fiecare loc străbătut. Atunci când te vei întoarce acasă vei prețui momentele petrecute cu ajutorul albumului foto și vei putea să arăți tuturor locurile prin care ai trecut.

Folosește aplicațiile pentru cazare ieftină

Mai ales pentru că ești într-un voiaj de unul singur, asta înseamnă că poți să îți stabilești singur programul. Profită de asta și folosește aplicațiile pentru a te caza cât mai ieftin și mai aproape de atracția turistică pe care vrei să o vizitezi.

Cu timpul vei căpăta din ce în ce mai multă experiență în călătoritul de unul singur astfel că dacă la început ți se va părea dificil, după doar câteva zile vei realiza toate avantajele voiajelor independente.

Cele mai interesante puncte de atracție din Hong-Kong

Orașul este desemnat ca fiind o zonă specială administrată separat față de restul Republicii Populare Chineze ceea ce înseamnă că aici poți găsi cultura estică și vestică într-un melanj specific. Cultura și istoria sunt, de asemenea, complet diferite de ale Chinei Centrale fiind un loc în care poți să vezi cele mai variate forme de relief și centre de interes foarte variate de la centre internaționale de afaceri la piețe de pește cu o vechime de sute de ani. Mai jos ți-am pregătit cele mai interesante atracții din Hong-Kong.

Tsim Sha Tsui

Tsim Sha Tsui e un loc fantastic pentru cumpărături și divertisment ce se află în punctul sudic al regiunii Kowloon. Trebuie neapărat să vizitezi Nathan Road – cea mai mare arteră a zonei – pentru a vedea toate magazinele, tarabele, restaurantele și buticurile în care poți găsi aproape orice. Dacă ești interesat de brandurile de lux din Vest, trebuie să mergi pe Canton Road, dar dacă îți dorești să afli mai multe despre cultura chineză vizitează și Muzeul Spațial sau Muzeul de Artă.

Templul Wong Tai Sin

Templul e una din cele mai noi structuri culturale construite ale orașului ce a fost ridicat în anul 1920 și înlocuit ulterior cu ceea ce poți vedea astăzi în 1968. Clădirea a fost ridicată în cinstea zeului Taoist Won Tai Sin despre care se spune că aduce noroc. Au loc festivaluri în fiecare toamnă, iar complexul conține mai multe clădiri cum sunt Camera Celor Trei Sfinți, Grădina Dorințelor sau sala dedicată lui Confucius și celor 72 de discipoli ai săi.

Centrul de afaceri Victoria

Dacă treci prin centrul de afaceri Victoria îți vei da seama cu ușurință de ce Hong-Kong-ul e cunoscut ca fiind printre cele mai mari centre de afaceri din lume. Clădirile impunătoare din oțel și sticlă pot fi văzute pe fiecare stradă; tot aici poți vedea una din cele mai înalte clădiri din oraș, clădirea Băncii Chineze, Grădina Zoologică sau Templul Man Mo.

Vârful Victoria

Locația este una iconică pentru Hong-Kong deoarece de aici poți vedea întregul oraș de la altitudine, dar și insulele din jur. Pentru a ajunge aici trebuie să călătorești cu tramvaiul care are stație în spatele Hotelului Hilton. Locația se află într-un contrast puternic cu centrul fiind complet înverzită de către floră. Nu uita să faci o poză panoramică odată cu lăsarea serii.

Feribotul Star

Cea mai faimoasă atracție a Hong-Kongului este feribotul Star ce a fost inaugurat în 1880 și costă foarte puțin. Astfel poți vizita aglomeratul Port Victoria și să observi orașul de la nivelul mării. Cursele sunt programate să plece la câteva minute iar noaptea te poți bucura de spectacolul luminilor de laser.

Care ți se pare cel mai atrăgător punct de interes din Hong-Kong?

Bulgaria – destinația primăverii 2017

Știai că e dovedit științific faptul că lunile friguroase de iarnă afectează pe oricine? Acum că mai sunt doar câteva zile până la venirea primăverii trebuie să profiți de reducerile de sezon pentru câteva călătorii relaxante! Chiar dacă iarna poți merge la ski sau la snowboarding pe pârtie, primăvara natura renaște și zilele călduroase fac dintr-un city break o idee perfectă. De exemplu, în Statele Unite ale Americii vacanța de primăvară este un obicei bine întipărit și dă startul voiajelor din an. Pentru țara noastră, destinația perfectă este Bulgaria: sunt pachete de excursii foarte avantajoase, o mulțime de atracții turistice interesante și e un loc nu foarte departe astfel încât nu vei petrece prea mult timp pe drum. Citește mai jos despre destinațiile propuse de noi!

1

Balchik

Balchik e destinația bulgărească ce se mândrește cu cel mai fin nisip și peisaje fabuloase. Relieful deosebit și vegetația sunt capabile să ofere cele mai relaxante priveliști, dar atracțiile nu se opresc doar aici. Balchik este faimos pentru Palatul și Gradinile Botanice ale Reginei Maria a României. Acesta era locul în care Majestatea Sa își petrecea lunile călduroase de vară. Elementele care încununează importanța istorică sunt arhitectura și vinurile specifice zonei pe care nu trebuie să le ratezi.

2

Albena

Chiar dacă este recunoscută pentru numărul mare de persoane care vizitează destinația în timpul verii, Albena oferă multe activități interesante turiștilor curioși. Situată în rezervația naturală Baltata, locația este integrată între mare și pădure astfel că te poți bucura de drumeții cu peisaje deosebite. Aici mai poți găsi locuri amenajate pentru tenis, golf, jocuri pentru copii, centre spa, izvoare minerale, echitație, windsurfing sau lecții de navigație. Profită de cele mai bune prețuri pentru această destinație de la Q-Travel.

3

Bansko

Bansko se recomandă în primul rând ca atracție turistică pentru iarnă fiind un loc perfect pentru ski, dar puțini turiști cunosc orașul și în lunile călduroase ale anului. Peisajele montane cât și traseele de drumeții sunt uimitoare, dar ai grijă să te echipezi corespunzător! Nu uita să vii pregătit cu un aparat foto pentru a surprinde piscurile și flora din cele mai bune unghiuri! Dacă nu te pasionează drumețiile poți să mergi oricând cu telecabina deasupra stațiunii și să observi orașul de la înălțime. De asemenea, Bansko e locul perfect pentru a te bucura de ospitalitatea tipic bulgară: te poți bucura de momente artistice populare în timp ce guști din bucatele savuroase.

Chiar dacă cei mai mulți români cunosc Bulgaria mai mult în timpul verii, atracțiile turistice recomandă acest loc ca o destinație perfectă pentru primăvară. Fie că este vorba de un city-break de un weekend sau o vacanță de câteva zile, cu siguranță vei avea o experiență de neuitat! Tu în ce destinație din Bulgaria îți dorești să mergi?

Cele mai frumoase peșteri din România

România este țara de în care s-au descoperit și inventariat până în prezent circa 12000 de peșteri ceea ce o situează pe locul 2 din Europa ca număr. Aceste formațiuni se conturează de-a lungul a câteva mii de ani și reprezintă resurse foarte bune de informații pentru speologi, geologi și istorici. Pasionații de astfel de aventuri trebuie să aibă grijă să fie echipați corespunzător cu accesorii de alpinism deoarece există diferențe destul de mari de nivel ce nu pot fi depășite în mod normal. De asemenea, temperaturile sunt foarte scăzute de cele mai multe ori. Mai jos ți-am pregătit un itinerariu cu cele mai interesante peșteri din țara noastră.

1

Peștera Liliecilor

Peștera Liliecilor este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și se întinde pe mai bine de 480 de metri. Înăuntru poți vedea coloniile de liliaci cu mustăți pe suprafața de 5 hectare. Acest loc se află la 50 de kilometri de Constanța și este un monument speologic al naturii. De asemenea numită și Gura Dobrogei, acest locaș este unul în care au fost atestate mărturii ale activității umane încă din paleolitic.

2

Peștera Vântului

Aceasta e cea mai mare peșteră din România având o lungime de 52 de kilometri și se găsește în Munții Pădurea Craiului. Numele i-a fost pus la descoperirea din 1957 a curenților puternici ce se simt la intrare. Formațiunea are 3 etaje în care vei găsi stalagmite, stalactite, coloane și scurgeri parietale. Datorită dimensiunii imense a peșterii este recomandat să vizitezi doar câteva galerii pe zi.

3

Peștera Limanu

La aproximativ 5 kilometri de Mangalia se află Peștera Limanu. Cu o lungime de 3200 de metri, formațiunea impresionează prin fauna bogată ce includ colonii de lilieci. Locul are și o însemnătate istorică prin legendele ce spun că pe vremea geto-dacilor aici erau ascunse comorile cele mai de preț cum ar fi alimentele care îi ajutau să treacă peste perioada iernii sau metalele prețioase.

4

Peștera Muierii

În comuna gorjeană Baia de Fier se poate găsi Peștera Muierii. Locul și-a căpătat denumirea din vremurile de război în care femeile și copiii erau adăpostiți aici de primejdii. Din cele 4 etaje doar unul este rezervat turiștilor și are 573 de metri. Despre peșteră se spune că are proprietăți benefice și există mai multe legende în care se povestește despre acest loc ca fiind unul mistic. Înăuntru vei găsi formațiuni din cele mai interesante cum sunt stalctitele și stalagmitele ce au fost documentate oficial încă din anul 1870.

Desigur că zonele cele mai interesante sunt rezervate doar speologilor profesioniști, dar poți vedea câteva structuri uimitoare ca turist. Ce peșteră îți dorești să vizitezi?

Top 5 păduri tropicale interesante

Pădurile tropicale dense au constituit mereu locul perfect pentru o aventură de excepție. Ecoturismul s-a dezvoltat din ce în ce mai mult astfel încât există foarte multe oportunități de a vedea cele mai interesante păduri tropicale ale lumii. În aceste locuri vei vedea peisaje pe care nu le găsești în mijlocul marilor aglomerări urbane. Deși cele mai mari păduri tropicale sunt în partea amazoniană a Braziliei, în Borneo sau în Costa Rica, ai oportunități de a vedea flora și faună deosebite în locuri ce de abia au fost deschise publicului larg. Mai jos, ți-am pregătit câteva recomandări care să te transpună într-o aventură de neuitat.

1

Parcul Național Darien

Una din cele mai mari zone protejate din America Centrală, Darien, e o junglă deasă înconjurată de munți ce conține specii unice de mamifere și 5 specii de păsări pe cale de dispariție. Regiunea constituie aproximativ 90% din granița dintre Panama și Columbia și e o zonă aproape neexplorată adăpostind două triburi băștinașe.

2

Dominica

Insula Dominica e localizată în Antilele Mici și e una din zonele foarte puțin dezvoltate pentru turiști din regiunea Caraibilor. Aceasta e o calitate pentru ecoturism deoarece aici poți vizita locurile în care țestoasele își depun ouăle, izvoare termale sau flora diversificată. Dominica e o zonă ce are la bază conceptul de ecoturism așa că te vei simți ca acasă în resorturile din natură de aici.

3

Manu

În regiunile joase din Peru vei găsi Manu, pădurea exotică ce adăpostește aproximativ 1000 de specii de păsări și 15000 de tipuri de plante. Pădurile de aici sunt o atracție de neuitat însă cel mai important motiv pentru a vizita regiunea e fauna: jaguari, tapiri și primate populează cele câteva sute de kilometri pătrați. Aici vei vedea papagali, păsări macau și vidre gigantice.

4

Valea Danum

Regiunea Borneo din Malaezia e locul în care vei găsi Valea Danum: o pădure tropicală plină de plante și animale neobișnuite. Printre cele mai importante puncte de atracție de aici se numără și plantele carnivore Rafflesia, veverițele zburătoare, gibonii și elefanții asiatici.

5

Tasmania

Tasmania e una din destinațiile cele mai trecute cu vederea din Australia. Clima temperată acoperă 10% din insulă ceea ce înseamnă că pădurile exotice de aici primesc foarte multă umiditate, dar sunt foarte reci. Peisajele sunt foarte diferite având aproape toate formele de relief posibile. Acesta e un loc în care te vei putea bucura de minunățiile naturii fără să dai de aglomerație deoarece există un număr limită de vizitatori carora li se dă voie să intre la un moment dat.

Care va fi următoarea destinație exotică pentru tine?

Cele mai bune locuri pentru surf

Acest sport a pornit de la joaca preferată a vechii populației Hawai’i-ului ce a fost surprinsă de popoarele vestice. Sportul includea o scândură de câțiva metri lungime pe care localnicii pluteau pe ocean. Surf-ul e unul din sporturile extreme foarte rar promovate în România. Dacă aceasta este pasiunea ta, cu siguranță vei vrea să știi care sunt cele mai bune destinații de surf din lume pentru a putea să 15te bucuri de valuri perfecte ce nu încetează să vină. Mai jos, ți-am pregătit câteva locații în care trebuie să brăzdezi valurile măcar o dată în viață.

1

Canggu, Bali

Acum 10 ani, Canggu era doar o plajă foarte puțin cunoscută plină de tarabe cu diferite mâncăruri tradiționale și foarte puțini turiști. În zilele noastre a devenit una din cele mai populare destinații de nișă pentru surferii intermediari. Aici poți găsi și diferite baruri și cafenele pentru momentele de relaxare.

2

Sennen Cove, Cornwall

Sennen Cove e printre cele mai liniștite locuri pentru surf din Marea Britanie. Consistența valurilor este de top, te poți aștepta să faci surf pe durata unei zile întregi. Locația este foarte bună pentru cei care își doresc un spațiu neaglomerat și e înconjurată de coline înverzite și pereți de rocă abrupți. Dacă ești începător, aici ai și opțiunea de a te înscrie la câteva cursuri la care închiriezi placa și costumul de neopren.

3

Hoddevik, Norvegia

Tehnologia în continuă dezvoltare a costumelor de neopren a făcut posibilă brăzdarea valurilor din ținutul rece al Norvegie. Aici ai parte de o experiență inedită, intrândul fiind înconjurat de munți imenși ce protejează fluxul valurilor de vânt. Nu vei găsi niciodată acest loc aglomerat, dar exclusivitatea aduce după sine un preț ridicat.

4

Waikiki, Hawaii

Deși California este capitala mondială a surf-ului, Hawaii este locul în care acest sport a luat naștere. Waikiki, aflat în apropiere de Honolulu e un loc fantastic pentru cei care își doresc să învețe tainele acestui sport oferind un cadru călduros și însorit cu valuri mici, dar care se sparg foarte greu. De asemenea, prețul pentru o destinație atât de populară e un pic piperat.

Desi e un sport tânăr, surfingul devine din ce în ce mai popular și e o oportunitate foarte bună de a face mișcare și a te distra în ocean. Pasionații de acest sport sunt mereu în căutare de noi plaje neumblate cu valuri perfecte. Care sunt cele mai interesante trei plaje în care îți dorești să ajungi?

Top 5 atracții din Praga

Praga este supranumit orașul celor 1000 de turle. Vreme de mai bine de 1100 de ani, peisajul clădirilor pragheze uimește vizitatorii prin bisericile și vechile turnuri de apărare. Bijuteria arhitecturală a Europei impresionează prin multiplele stiluri contrastante cum sunt gotic, baroc, renascentist și art nouveau. Capitala cehă invită exploratorii urbani fiind un oraș în care clădirile s-au păstrat extrem de bine. Mai jos, ți-am pregătit un top 5 al celor mai interesante puncte de atracție din Praga.

3

Catedrala Sfântul Vitus

Catedrala romano-catolică este cea mai mare și mai importantă clădire religioasă din Republica Cehă. Acesta e locul în care stă Arhiepiscopul Pragăi, o locație în care se găsesc numeroase morminte ale unor sfinți și a trei regi ai Bohemiei. Clădirea a fost ridicată în 1344 pe o rotondă romană clădită în anul 925. Stilurile folosite în construirea acestui monument sunt neogotic și baroc. Aici vei putea găsi vitralii deosebite, un mozaic ce datează de la 1370 și capela Sfântului Wenceslas.

4

Centrul Vechi și Ceasul Astronomic

Localnicii numesc centrul vechi Stare Mesto, un loc de neratat din capitală. Aici vei găsi Biserica Tyn precum și cartierul evreiesc. Te poți delecta cu arhitectura vechii primării ce adăpostește Ceasul Astronomic de 68 de metri încă din secolul XV. Fiecare oră este asociată celor 12 apostoli care sunt reprezentați sub forma unor figurine ce apar la schimbarea de 60 de minute.

1

Clementium și Biblioteca Națională

Clementium-ul este una din cele mai mari colecții de clădiri istorice europene ce include și Biblioteca Națională. Frumoasele clădiri în stil baroc au făcut parte din Colegiul Iezuit. Cu timpul, biblioteca a crescut în dimensiuni și Clementium a devenit o Biblioteca Națională în 1782. Clădirile țin la adăpost mai bine de 6 milioane de tomuri ce includ și o copie din fiecare carte apărută vreodată în Cehia. Locația decorată în stil baroc e folosită și la numeroase concerte de muzică jazz și clasică așa că nu uita să verifici calendarul artistic al lunii.

2

Podul Karluv

Printre cele mai faimoase poduri europene se numără și podul Karluv ce se întinde pe 520 de metri. Construit în 1357, podul are o istorie aparte, prima piatră fiind așezată la 9 iulie la 5:31AM considerându-se la acea vreme că acest set distinct de cifre va adăuga o rigiditate mărită. Podul este împodobit cu statui din cele mai divere cum sunt ale împăratului roman Karluv IV, și al lui John de Nepomuk sfântul protector al Cehiei.

5

Castelul Praga

Locașul în care trăiau regii Bohemiei e cea mai importantă atracție a Pragăi. Construit ca fortăreață în 970, castelul a fost renovat de multe ori și include Bazilica Sfântul George, Turnul de Pulbere și Vechiul Palat Regal. Neapărat trebuie să vizitezi Hala Vladislav, locul preferat pentru turnirurile medievale.

Care e prima destinație turistică pe care îți dorești să o vezi în Praga?