Piața de Crăciun la SALZBURG - Oraṣul de Marțipan, Salzburg, Austria

 (0 stele)


  • Transport - Autocar


Informatii si dotari hotel , Salzburg, Austria

De la 220 € + 120 euro (transport cu autocarul) 6 zile, autocar

DATE DE PLECARE 2018 04.12 

 

Program 

Ziua 1. București – Budapesta Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară , câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire și cazare la Budapesta. 

Ziua 2. Budapesta – Viena - Salzburg Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a descoperi capitala Austriei, Viena, ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Acest oraș ne va impresiona cu clădirile sale construite în stil baroc și obiectivele sale turistice de mare interes. Intrăm în atmosfera fostei capitale imperiale admirând într-un tur panoramic cu autocarul: Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piața Maria Tereza, Parlamentul, Primăria. Vă invităm la o plimbare spre Piața Primăriei (Rathausplatz) unde se organizează de peste șapte secole Târgul de Crăciun.

Moment de răgaz: Arome de vin fiert, ciocolată și scorțișoară plutesc deasupra târgului. Brazii împodobiți, căsuțele de lemn frumos ornamentate cu ghirlande și beculețe, sunetul colindelor ne vor introduce într-un decor de poveste. Cei pofticiosi pot servi un wurst tradițional, turtă dulce sau o cană de vin fiert. Turiștii pasionați de shopping pot cumpăra obiecte artizanale, decorațiuni de Crăciun și suveniruri pentru cei dragi. Pornim din nou la drum, acompaniați de ritmurile celebrului vals vienez, lăsând în urmă tărâmul de poveste oferit de capitala Austriei. Suntem nerăbdători, pentru că Salzburgul este și mai magic în perioada sărbătorilor de iarnă. Sosire și cazare în zona Salzburg. 

Ziua 3. Salzburg – Piata de Craciun Iată-ne ajunși în Salzburg, la timp pentru a ne bucura de forfota orașului caracteristică sărbătorilor de iarnă. Vizităm Christkindlmarkt, piața de Crăciun, ce este amenajată în fiecare an în principala piață a centrului istoric. Acest bazar de sărbătoare este bine înrădăcinat în istoria orașului, fiind organizat anual încă din secolul al XV-lea. Pe vremea aceea, bazarul, numit Tandlemarkt, era organizat în Piața Catedralei, aflată în inima orașului. În secolul al XVII-lea, acesta a primit tematică creștină, fiind botezat Nikolaimarkt, sau Bazarul Sfântului Nicolae. Atmosfera unică a târgului de Crăciun te va încânta cu siguranță. Imaginează-ți o piață înconjurată de clădiri istorice cu o aritectură care mai de care mai impresionantă, decorate cu lumini colorate de sărbotoare, muzică fermecătoare și mirosul deserturilor specifice, plutind în aerul rece de iarnă. Piața va găzdui peste 100 de standuri cu bunătăți pe placul tuturor, de la mâncăruri și băuturi, până la suveniruri și cadouri de tot felul. Târgul are loc începând cu mijlocul lunii noiembrie și ține până în noaptea de ajun, iar organizatrii s-au asigurat că atât cei mici, cât și cei mari au câte o activitate distractivă în fiecare seară: povești de Crăciun citite la șezătoare, parada lui Krampus (creatură din folclorul Central European), concerte corale, tururi ghidate și multe alte surprize. Seara avem timp liber pentru a ne bucura în continuare de farmecul orașului. Cină și cazare în zona Salzburg. 

Ziua 4. Salzburg – Munchen Mic dejun. În aceasta zi vă propunem să optați pentru o excursie opțională într-unul dintre cele mai vii orașe din Germania – Munchen - un oraș al contrastelor, unde cafenelele cu alură mediteraneană se împletesc armonios cu berăriile bavareze. Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa, Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate. 

Ziua 5. Salzburg - Budapesta Mic dejun. Traseul continuă spre Budapesta unde vom admira într-un scurt tur panoramic cu autocarul Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan , Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas.

Moment de răgaz: Ultima seară împreună trebuie sa fie una memorabilă, de aceea, vă propunem cina tradițională la crama Borkatakomba. Sigur ai gustat, până acum, măcar o rețetă de gulaș. Acum este momentul să ne înfruptăm din rețeta originală, de altfel o creație culinară a păstorilor maghiari. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu muzică autentică lăutărească. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu este exclus să fim și altădată! 

Ziua 6. Budapesta - București Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.


Transport: Autocar

Plan tarifar

Reduceri

S U P L I M E N T E & R E D U C E R I 

-Supliment de single: 95 € 

-Reducere a 3-a pers. în triplă 15 €

Credem ca ti-ar placea si:

Ultimele oferte vazute: