Circuit cultural in Tarile Nordice, Stockholm, SuediaInformatii si dotari hotel , Stockholm, Suedia

 

Tarif: 1.050 euro/persoana

Supliment single: 450 euro

Durata: 12 nopti

 

 

19 iunie – 01 iulie, 27 iulie – 08 august 2018


 

ZIUA 1 (870 km): Plecare din București la ora 06:30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe ruta Bucureşti – Sibiu – Arad – Szeged – Budapesta (capitala Ungariei, orașul este situat pe ambele maluri ale Dunării. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda, cealaltă treime a orașului). Cazare Budapesta.

 

ZIUA 2 (695 km): Mic dejun. Deplasare spre Varsovia, oprire la Cracovia, se viziteaza Castelul Wawel ((constructie in stil gotic. La începutul secolului al XVI-lea, Regele Sigismund I cel Batran i-au adus pe cei mai buni artiști autohtoni și străini, inclusiv arhitecți italieni, sculptori și decoratori germani pentru a renova castelul într-un splendid palat renascentist, care  curând, a devenit un model de reședință impunătoare din Europa Centrală și de Est și a servit drept model in întreaga regiune) si Catedrala fortificata Wawelska. Cazare Varsovia.

 

ZIUA 3 (440 km): Mic dejun. Varsovia (capitala Poloniei incepand cu anul 1596, când Regele Sigismund al III-lea a mutat capitala de la Cracovia. Orașul este de asemena capitala Voievodatului Mazovia, localizat în partea central-estică a Poloniei. Centrul vechi istoric din Varșovia a fost înscris în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural Mondial UNESCO. Numele Varșoviei se traduce prin “aparținând lui Warsz. Etimologia populară atribuie numele orașului unui pescar pe nume Wars, cae potrivit legendei s-a indragostit de o sirena, Sawa, care i-a devenit sotie) – se viziteaza Orasul Vechi cu Catedrala Sfantul Ioan (Catedrala Episcopala a Varsoviei, cea mai importanta dintre cele 3 catedrale ale orasului. Biserica initiala a fost construita în secolul al XIV-lea si a servit drept coronament și loc de înmormântare pentru numeroși duci de Mazovia. Catedrala a fost reconstruită după cel de-al 2-lea Razboi Mondial) si Castelul Regal (datează din epoca Ducatului de Mazovie, sec. al XIII-lea, a servit drept reședință mai multor regi polonezi, este compus din cinci aripi cu numeroase sali de primire si o capela). Plecare spre Gdynia, imbarcare pe feribot pentru traversare spre Suedia. Cazare pe feribot in cabine de 4 persoane.

 

ZIUA 4 (500 km): Dimineata sosire in Suedia, deplasare la Stockholm (capitala Suediei este cel mai populat oraș din țările nordice. Orașul se întinde pe paisprezece insule, are peste 50 poduri). Cazare Stockholm.

 

 Ziua 5: Mic dejun. Stockholm – tur de oras: Orasul medieval, Catedrala din Stockholm (a fost construită în 1279, este situata langa Palatul Regal. Datorită dimensiunilor și a apropierii de Castelul Regal, aceasta a fost frecvent locul unor evenimente majore din istoria suedeză, cum ar fi incoronăriile, nunțile regale și funerariile regale. Ultimul rege suedez care a fost încoronat aici a fost Oscar al II-lea în 1873. Prințesa Victoria, fiica cea mare a regelui Carl XVI Gustaf și a reginei Silvia, s-a căsătorit cu Daniel Westling la 19 iunie 2010 aici, in aceeași dată si in acelasi loc ca si părinții în 1976), Palatul Regal (este reședința oficială, a fost construit pe locul castelului din sec.13, care a fost distrus într-un incendiu la 7 mai 1697. Începând cu anul 2009, interiorul palatului cuprinde 1.430 de camere din care 660 au ferestre), Parlamentul, Primaria. Deplasare la Castelul Drottningholm (resedinta oficiala, a fost construit in sec. 16, la initiative Caterinei Jagiellonian, sotia regelui Johan al III-lea care a ales Insula Lovon drept loc al unui palat de vara. De aceea domeniul a ajuns sa se numeasca Drottningholm, in suedeza insemnand Insula Reginei). Cazare Stockholm.

 

Ziua 6 (575 km): Mic dejun. Deplasare spre Norvegia, oprire in Uppsala, vizitarea Catedralei incoronarii regilor suedezi (este cea mai mare biserică din Scandinavia și una dintre cele mai mari din lume, constructia a fost lenta, intre 1272 – 1440. Folosita initial ca loc de incoronare a regilor suedezi, catedrala este folosita astazi drept resedinta episcopala de catre Arhiepiscopul Suediei), Castelul Regal (este construit pe locul altui castel ce data din sec.15, dar care a fost distrus de un incediu in anul 1702), Universitatea. Cazare Oslo.

 

Ziua 7 (560 km): Mic dejun. Oslo – tur pietonal: Palatul Regal (a fost construit în prima jumătate a sec.19 ca reședință norvegiană a regelui Charles al III-lea născut în Franța, care domnea ca rege al Norvegiei și al Suediei. Palatul este reședința oficială a actualului monarh norvegian), Parlamentul, Teatrul National, Primaria, Cetatea Akershus (este un castel medieval care a fost construit pentru a proteja orasul. De asemenea, a fost folosit drept palat rezidential si ca inchisoare). Cazare Oslo.

 

Ziua 8 (560 km): Mic dejun. Deplasare la Danemarca, oprire in Suedia in Goteborg, se viziteaza Gotheborgs Utkiken – turnul principal, Opera, Primaria, Bursa. Traversare cu feribotul spre Danemarca la Helsingor. Cazare Copenhaga.

 

Ziua 9 (80 km): Mic dejun. Copenhaga – tur de oras: Palatul Rosenborg (Castelul a fost inițial construit ca o casă de vară în anul 1606 și este un exemplu al multor proiecte arhitectonice ale lui Christian IV. A fost construită în stilul renascentist olandez, tipic clădirilor daneze în această perioadă, și a fost extinsă de mai multe ori, evoluând în starea actuală până în anul 1624), Palatul Christiansborg (este sediul Parlamentului danez, Biroului Primului Ministru danez și Curții Supreme a Danemarcei. De asemenea, mai multe părți ale palatului sunt folosite de monarhul danez, printre care se numără sălile de recepție Royal, Capela palatului și Stablele regale), Primaria, Portul Nyhavn si statuia “Mica sirena”, simbolul orasului. Deplasare la Frederiksborg, vizitarea domeniului regal. Cazare Copenhaga.

 

Ziua 10 (570 km): Mic dejun. Plecare spre Berlin, traversare cu feribotul din Danemarca in Germania Rodby – Puttgarden. Berlin – tur de oras: Poarta Brandenburg (este un monument neoclasic, a fost construită între anii 1788-1791. Este cel mai important simbol al orașului și concomitent simbol de stat de care sunt legate multe evenimente importante din istoria Berlinului, a Germaniei, a Europei și a lumii), Catedrala (biserica actuala dateaza din anul 1905), Opera. Cazare Berlin.

 

Ziua 11 (490 km): Mic dejun. Deplasare spre Cehia, oprire in Dresda, tur de oras: Domul, Opera si Palatul Zwinger (construcție în stil baroc, a fost realizată în anul 1709. Inițial, a fost o clădire din lemn, îngrădită, care servea pentru turnir, întreceri ale cavalerilor la mânuirea armelor, un amfiteatru și alte distracții pentru curtea regală saxonă. Denumirea de Zwinger rezultă din înghesuiala cauzată de locul strâmt datorat zidurilor de fortificație exterioare și interioare). In Cehia scurta oprire in Karlovy Vary. Cazare Praga.

 

Ziua 12 (570 km): Mic dejun. Praga – tur de oraş pietonal: Centrul vechi al oraşului, Castelul Praga, Biserica Sf. Nicolae – construită în stil baroc, Catedrala Sf. Vitus – cea mai mare şi importantă din Cehia, costruită în stil gotic. Aceasta catedrală este un excelent exemplu de arhitectură gotică și este cea mai mare și cea mai importantă biserică din țară.  Este situată în Cetatea din Praga și adăpostește mormintele mai multor regi ai Boemiei și împărați ai Imperiului Roman. Primăria şi Ceasul astronomic. Deplasare spre Ungaria – Budapesta, tur de oraş panoramic cu autocarul: Podul cu Lanţuri, Palatul Parlamentului, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Mathias. Cazare Budapesta.

 

Ziua 13 (870 km): Mic dejun. Plecare spre Romania, sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.


Transport: Autocar

Plan tarifar

Reduceri

VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 265 EURO Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 130 EURO Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

Ultimele oferte vazute: