Circuit cultural in Tarile Baltice, Riga, LetoniaInformatii si dotari hotel , Riga, Letonia

Tarif: 740 euro/persoana

Supliment single: 230 euro

Durata: 9 nopti

 

 

23 iulie – 01 august 2018


 

ZIUA 1 – luni, 23 iulie (830 km): Plecare din București la ora 06:30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe ruta Bucureşti – Sibiu – Arad – Szeged – Budapesta (capitala Ungariei, orașul este situat pe ambele maluri ale Dunarii. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda, cealaltă treime a orașului).  Cazare Budapesta.

 

ZIUA 2 – marţi, 24 iulie (870 km): Mic dejun. Deplasare la Varsovia (este capitala Poloniei incepand cu anul 1596, când Regele Sigismund al III-lea a mutat capitala de la Cracovia. Orașul este de asemena capitala Voievodatului Mazovia, localizat în partea central-estică a Poloniei. Centrul vechi istoric din Varșovia a fost înscris în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural Mondial UNESCO. Numele Varșoviei se traduce prin “aparținând lui Warsz. Etimologia populară atribuie numele orașului unui pescar pe nume Wars, cae potrivit legendei s-a indragostit de o sirena, Sawa, care i-a devenit sotie).  Cazare Varsovia.

 

ZIUA 3 – miercuri, 25 iulie (665 km): Mic dejun. Tur Varsovia, se viziteaza Orasul Vechi cu Catedrala Sfantul Ioan (Catedrala Episcopala a Varsoviei, cea mai importanta dintre cele 3 catedrale ale orasului. Biserica initiala a fost construita în secolul al XIV-lea si a servit drept coronament și loc de înmormântare pentru numeroși duci de Mazovia. Catedrala a fost reconstruită după cel de-al 2-lea Razboi Mondial) si Castelul Regal (datează din epoca Ducatului de Mazovie, sec. al XIII-lea, a servit drept reședință mai multor regi polonezi, este compus din cinci aripi cu numeroase sali de primire si o capela). Plecare spre Letonia, cazare Riga.

 

ZIUA 4 – joi, 26 iulie (310 km): Mic dejun. Tur Riga (capitala Letoniei, era descrisǎ de vizitatorii strǎini ai orașului ca „Paris al nordului”, mai ales datorită frumuseții arhitecturii sale și a numeroaselor clădiri publice și private care fuseseră construite în stilul Art Nouveau): Catedrala (este unul dintre cele mai recunoscute repere din Letonia, cunoscuta si sub numele de Dom. A fost construită în apropierea râului Daugava în anul 1211 si este considerată cea mai mare biserică medievală din statele baltice), Castelul (a fost fondat în 1330, dar complet reconstruit între anii 1497 – 1515. Guvernul leton a declarat castelul drept reședința sa în anul 1938, iar in prezent este reședința oficială a președintelui Letoniei), Casa cu Pisici (a fost construită în anul 1909 si este cunoscută pentru cele două sculpturi cu pisici de pe acoperiș) si Casa Capetelor Negre (clădirea originală a fost ridicată la inceputul secolului al XIV-lea pentru Frăția Capetelor Negre, o bresală pentru comercianții germani necăsătoriți din Riga. Lucrările majore au fost realizate în anii 1580 și 1886. Clădirea a fost bombardată de germani la 28 iunie 1941, transformand-o in ruina, iar rămășițele au fost demolate de sovietici în 1948. Actuala reconstrucție a fost ridicată intre anii 1995 – 1999). Plecare spre Estonia, cea mai mica dintre tarile baltice,  tur Talin: Zidurile si Portile Orasului Vechi (inconjoara orasul din perioada medievala, prima constructie datand din anul 1265), Castelul Toompea (o veche fortareata ce dateaza  din secolul al IX-lea, găzduiește astăzi Parlamentul Estoniei), Catedrala Alexandr Nevsky (catedrală ortodoxă, construită între anii 1894 – 1900 în perioada în care țara făcea parte din Imperiul Rus. Are hramul Sfântului Alexandru Nevsky, care în anul 1242 a câștigat Batalia de pe Gheata  de pe Lacul Peipsi, în apele teritoriale ale Estoniei de astăzi) si Piata Primariei. Cazare Talin.

 

Ziua 5 – vineri, 27 iulie: Mic dejun. Deplasare cu feribotul spre Helsinki – Finlanda. Tur pietonal de oras: Piata Senatului (a fost proiectata ca o alegorie unică a puterilor politice, religioase, științifice și comerciale din centrul orașului Helsinki.  Piața Senatului și împrejurimile sale alcătuiesc cea mai veche parte a orasului. Puncte de reper și clădiri celebre care înconjoară piața sunt Catedrala din Helsinki, Palatul Guvernului, clădirea principală a Universității din Helsinki și Casa Sederholm, cea mai veche clădire din centrul Helsinki datând din 1757), Catedrala (biserica a fost construită inițial în perioada 1830-1852 ca un omagiu adus Marelui Duce al Finlandei, Tarul Nicolae al I-lea al Rusiei. A fost cunoscută și ca Biserica Sf. Nicolae până la independența Finlandei din anul 1917), Parlamentul si Templul Circular. Reintoarcere cu feribotul la Talin, cazare.

 

Ziua 6 – sambata, 28 iulie (605 km): Mic dejun. Deplasare spre Vilnius – Lituania, oprire in Letonia la Bauskapentru vizitarea Palatului Rundale (este unul dintre principalele două palate in stil baroc construite pentru Ducele de Courland în ceea ce este acum Letonia. Palatul a fost construit în două perioade, între 1736 – 1740, respectiv între 1764 – 1768. Palatul este una dintre destinațiile turistice principale din Letonia. Este, de asemenea, folosit pentru cazarea oaspeților de seama, cum ar fi liderii țărilor străine. Palatul și grădinile înconjurătoare sunt acum muzeu).  Cazare Vilnius.

 

Ziua 7 – duminica, 29 iulie (560 km): Mic dejun. Tur Vilnius: Biserica Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (interiorul său este unic in Europa, o capodopera a barocului polonez-lituanian. Înființarea primei biserici aici nu este cunoscută, insa in timpul săpării fundațiilor pentru biserica de astăzi, muncitorii au găsit o sculptură a unui cavaler necunoscut. Aceasta a inspirat o legendă că prima biserică de lemn a fost fondată, cu mult înainte de crestinarea Lituaniei de la sfarsitul secolului al XIV-lea) , Universitatea, Primaria, Biserica Ruseasca. Deplasare spre Polonia, cazare Gdansk.

 

Ziua 8 – luni, 30 iulie (590 km): Mic dejun. Deplasare la Cracovia, oprire la Częstochowa, Madona Neagra (orașul este cunoscut pentru faimoasa mănăstire din Jasna Góra (Dealul Luminos), care adaposteste icoana Maicii Domnului cunoscuta sub numele de Madona Neagra (numită aşa datorită culorii măslinii a feţei Maicii Domnului, este numită Ocrotitoarea Poloniei şi a fost adusă din Rusia). În fiecare an, milioane de pelerini din întreaga lume vin la Częstochowa pentru a vedea.  Manastirea, un altar inchinat Fecioarei Maria, a fost intemeiata in anul 1382 de calugari paulini veniti din Ungaria). Cazare Cracovia.

 

Ziua 9 – marti, 31 iulie (400 km): Mic dejun. Închinare în Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului. Tur pietonal: Castelul Wawel (constructie in stil gotic. La începutul secolului al XVI-lea, Regele Sigismund I cel Batran i-au adus pe cei mai buni artiști autohtoni și străini, inclusiv arhitecți italieni, sculptori și decoratori germani pentru a renova castelul într-un splendid palat renascentist, care  curând, a devenit un model de reședință impunătoare din Europa Centrală și de Est și a servit drept model in întreaga regiune, Catedrala Regală, Oraşul vechi – Biserica Sf. Maria, Biserica Sf. Barbara, Piaţa Rynek Glowny, Turnul Primăriei, Universitatea, faimoasa Strada Florianska, Poarta Sf. Florian. Deplasare spre Ungaria, cazare Budapesta.

 

 Ziua 10 – miercuri, 01 august (830 km): Mic dejun. Plecare spre România. Sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.

 

 

PRELUĂRI:

  PREȚ   250 LEI/pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
CLUJ-NAPOCA DATA / ORA PLECĂRII Ora 20:30 cu 1 zi înainte de data începerii pelerinajului    
  LOCUL ÎMBARCĂRII CASA ARMATEI    
  PREȚ  
SIBIU DATA / ORA PLECĂRII Ora 10:00 în ziua începerii pelerinajului    
  LOCUL ÎMBARCĂRII HOTEL IBIS    
  PREȚ   150 LEI / pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
BRAȘOV DATA / ORA PLECĂRII Ora 03:00 în ziua începerii pelerinajului    
  LOCUL ÎMBARCĂRII Biserica Schimbarea la Față (Str. Saturn)

Transport: Autocar

Plan tarifar

Reduceri

VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 100 EURO Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 50 EURO Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

Ultimele oferte vazute: