Circuit China - Grandoarea Orientului avion 2018-2019, Beijing, ChinaInformatii si dotari hotel Nenominalizat 2 - 4*, Beijing, China

Hotel 2 - 4* nenominalizat. Numele hotelului va fi comunicat cu cateva zile inainte de data plecarii.

  • Transport: avion
  • Plecari: 22.08, 17.09, 21.10.2018; 24.03.2019, 26.05.2019
  • Durata: 10 zile

 

Tarif:

de la 769 €/persoana
+599 € taxe de aeroport

 

Ziua 1. Bucuresti –Beijing

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul cu escala, spre Beijing.

Ziua 2. Beijing – Templul Cerului

Dupa amiaza sosire in Beijing si suntem intampinati de ghidul local. Capitala Chinei ni se dezvaluie cu sarmantul sau melanj intre cladirile din perioada imperiala si zgarie-norii impunatori. Incepem sa descoperim orasul in care se spune ca nu te plictisesti niciodata si ne oprim sa vizitam Templul Cerului, cel mai mare complex de temple din China, datand din timpul dinastiei Ming. Deplasare la hotel. Cazare si cina la hotel 4*. Mese incluse: cina

Ziua 3. Beijing – Piata Tiananmen – Orasul Interzis – Palatul de Vara

Mic dejun. Astazi Beijingul ne rasfata cu magnificele sale monumente: Piata Tiananmen, devenita simbol al orasului, cea mai mare piata publica din lume si Orasul Interzis, impresionant complex de palate intins pe o suprafata de 32 ha, resedinta a imparatilor chinezi din dinastiile Ming si Qing timp de peste 500 de ani. In Piata Tiananmen admiram Poarta Pacii Celeste, loc pentru urmarirea paradelor militare, cu uriasul portret al lui Mao si Mausoleul Presedintelui Mao, construit dupa moartea acestuia, in 1976. Urmeaza apoi Zijin Cheng (Orasul Interzis), construit de imparatul Yongle cand a mutat capitala la Beijing in anul 1421. Complexul cuprinde o serie de cladiri si sali separate de trecatori, exact ca un mic oras, spunandu-se ca este alcatuit din 9.000 de incaperi si 800 de cladiri. Vizitam apoi Palatul de Vara, vechi refugiu imperial cu o insiruire fara sfarsit de sali si temple asezate in cea mai mare gradina imperiala din China, in jurul vastului lac Kunming.

Timp liber la dispozitia turistilor. Optional, plimbare cu ricsa pentru a descoperi unica lume a hutongurilor din Beijing, o plasa de stradute inguste ce isi croiesc drum prin tot orasul. In cadrul programului de astazi vizitam un Centru de Medicina Chinezeasca si apoi ne oprim la un magazin cu produse din jad. Numit in China si “esenta cerului si a pamantului”, jadul face parte din cultura chineza straveche. Un proverb spune: “Aurul are valoare, jadul este inestimabil.” El reprezinta frumusetea, puritatea, gratia, nobletea, perfectiunea, puterea si nemurirea. A purta jad inseamna, pentru chinezi, a fi protejat de spiritul raului, de ghinioane si primejdii. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare la acelasi hotel din Beijing.
Mese incluse: mic dejun, pranz, cina.

Ziua 4. Beijing – Marele Zid Chinezesc – Drumul Sacru

Mic dejun. In aceasta zi vizitam Wanli Changcheng (Marele Zid Chinezesc), conceput pentru a apara China in fata invaziilor mongole, si care se intinde peste China de Nord pe mai mult de 5000 km, urmand contururile dealurilor si muntilor. Sectiuni din zid au fost restaurate in apropierea Beijingului, inspirand si astazi admiratia vizitatorilor. Dupa amiaza strabatem Drumul Sacru catre Mormintele dinastiei Ming, strajuit de statui impunatoare. La intoarcere in Beijing ne vom opri la un magazin de perle si la unul de ceaiuri. Ceaiul traditional este facut din frunzele uscate ale plantei de ceai, initial crescute si cultivate in China. Astazi exista peste 3000 de tipuri diferite de ceai, fiecare fiind denumit dupa zona in care a fost cultivat sau cules. Seara vom servi o cina la un restaurant traditional care are in meniu Rata Pekineza (cina nu include bauturi). Cazare in Beijing la acelasi hotel. Mese incluse: mic dejun, pranz, Rata Pekineza.

Ziua 5. Beijing – Xi’an

Mic dejun. In drumul nostru spre gara din Beijing facem un scurt tur panoramic cu autocarul pentru a admira Parcul Olimpic. Vedem Stadionul National din Beijing, devenit un adevarat simbol al Chinei dupa Jocurile Olimpice din 2008 si un obiectiv turistic popular gratie arhitecturii deosebite, unice in lume. Continuam spre Water Cube, o cladire futurista, centrul acvatic de performanta pentru sportivii chinezi, construit special pentru Jocurile Olimpice din 2008. Constructia seamana cu un cub de apa care sfideaza legile fizicii, ramanand suspendat in lumina soarelui.

Ajungem la gara si ne imbarcam in trenul de mare viteza spre Xi’an, odinioara punctul final al Drumului Matasii. Parcurgem cei peste 1000 km in doar 4 – 5 ore. Pranzul de tip pachet se va servi in tren. Ajungem in Xi’an si ne incepem vizita in cartierul musulman si ne oprim sa admiram Da Qinghzhensi – Marea Moschee, impresionanta prin dimensiunile sale, fiind proiectata in stilul unui templu chinezesc. Continuam cu vechile Ziduri ale Orasului, lungi de 14 km si inalte de 12 metri, excelent conservate pana in prezent si care dateaza din timpul dinastiei Ming. Cazare in Xian la hotel 4*.

Mese incluse: mic dejun, pranz la pachet, cina.

Ziua 6. Xi’an – Shanghai

Dimineata dupa micul dejun vizitam unul dintre cele mai importante situri arheologice descoperite in secolul al XX-lea: Armata Razboinicilor de Teracota, ale carui origini se intind in negura vremurilor de acum 2000 de ani. Au fost realizate peste 8000 de statui de lut (fiecare in parte fiind unicat) reprezentand razboinici si cai in marime naturala, cu scopul de a il proteja in viata de dupa moarte pe Qinshi Huangdi, primul imparat al Chinei. Ne intoarcem in oras si admiram Pagoda Marii Gaste Salbatice. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru zborul spre Shanghai, cel mai mare oras din China si unul dintre cele mai puternice centre comerciale ale Asiei, care ne asteapta cu peste 1000 de zgarie-nori impunatori. Sosire in Shanghai si transfer la hotel. Mese incluse: mic dejun, pranz,cina.

Ziua 7. Shanghai

Dupa micul dejun ne pregatim sa descoperim orasul. Un melanj foarte sofisticat de influente culturale, Shanghai ni se dezvaluie ca un furnicar colorat, cu bulevarde pe care pedaleaza localnici grabiti, alaturi de roiuri de motorete si masini. Metropola chineza in sine se prezinta ca un spectacol captivant. Incepem turul orasului cu Templul lui Buddha de Jad, cel mai renumit templu budist din Shanghai, unde sunt expuse doua statui din Jad ale lui Buddha. Urmeaza Orasul vechi cu Gradinile Yuyuan, cele mai faimoase din zona si Bazarul Yuyuan, un loc unde veti observa stilul de viata traditional chinezesc. Dupa amiaza, descoperim o noua fata a orasului, poposind in Pudong, centrul financiar si simbolul Chinei moderne. Aici privirile noastre sunt atrase de tripodul din beton al Turnului Televiziunii, Perla Orientului. Seara nu se poate incheia altfel decat cu un popas in Bund, pe cheiul raului Huangpu, care cu eleganta sa desfasurare de arhitectura europeana si hotelurile de marca, evoca perfect vechiul Shanghai. Programul zilei se termina cu o croaziera pe Raul Huangpu. Ne intoarcem la hotel. Cazare.

Mese incluse: mic dejun, pranz, cina.

Ziua 8. Shanghai – Suzhou

Mic dejun. Program liber in Shanghai sau excursie optionala in Suzhou, supranumit Venetia Orientului, pentru ca peste 40% din suprafata sa este acoperita de apa, fiind amplasat in Delta Fluviului Yangtze. Orasul, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO inca din 1981, se remarca prin podurile din piatra construite peste reteaua de canale si prin gradinile si pagodele construite de dinastiile Ming si Qin. Vizitam Templul Hanshan, Gradina Wangshiyuan (Maestrul Navodar), unde aranjarea pavilioanelor, a dumbravilor cu bambusi si a locurilor de odihna de langa apa este un exercitiu de armonie cu natura. Incheiem cu shopping pe strada Guan Qian, una dintre cele mai cunoscute strazi pietonale din China. Aici se afla magazine vechi de secole, pline de portelanuri fine si obiecte artizanale deosebite. Cazare la acelasi hotel in Shanghai. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 9. Shanghai – Bucuresti

Mic dejun.Timp liber la dispozitie pentru a explora orsul. Va vindem un pont: Shanghai este vizitat anual de oameni din intreaga lume care vin sa savureze mancarea chinezeasca autentica in miile de gherete cu street-food local. Gustati Cong You Bing, clatite traditionale cu tipar si ceapa verde, Gui Hua Lian’ou, delicioase flori de lotus insiropate, si beti Jiuniang, un vin local din orez foarte aromat.

Seara transfer la aeroport pentru zborul, cu escala, spre Bucuresti.

Ziua 10. Bucuresti

Incarcati cu multe amintiri aterizam in Bucuresti pe aeroportul Otopeni, dornici sa le impartasim celor dragi din experientele noastre traite pe meleagurile Chinei!


Transport: Avion

Plan tarifar

Reduceri

Reduceri si suplimente

• Supliment de single 285 €
• Pentru plecarile 22.08* si 17.09* se achita supliment de 50 €/ pers.

Credem ca ti-ar placea si:

Ultimele oferte vazute: